Mulk – Overlaar
Overstromingsrisico en onderhoudswerken
Dat de Grote Gete en de Mene door onze buurt stromen is een troef, maar heeft ook risico’s. Het onderhoud ervan is van cruciaal belang: bij noodweer kunnen veel woningen getroffen worden. Daarom willen we aandacht voor het regelmatig reinigen van de roosters, het onderhoud van de oevers en het wachtbekken, en het aan banden leggen van de wildgroei aan struiken en bomen. De verantwoordelijkheid en uitvoering ligt bij de Vlaamse Milieu Maatschappij en de Watering De Mene, maar de stad hoort dit op te volgen.
De Grote Gete start niet in Tienen. We verwachten dan ook dat de stad met de hoger liggende provincies/steden (in Wallonië) afspraken maakt over onderhoud en opvolging. De stad kan ook nagaan of er bufferzones en wachtbekkens aangelegd kunnen worden in Oorbeek en Kumtich.
In het Grijpenveld wordt er gewerkt aan de riolering. Dat vinden we een goede zaak. Het kan echter wel gevolgen hebben voor de riolering in onze buurt: de stad heeft de gekende rioleringsproblemen van Nieuw Overlaar en Heelblok uitgesteld. Zij hopen dat het openen van ‘t Schip en het ingeplande stadsbos als meander inzetten voldoende is: wij volgen het met argusogen op.
Wij hebben graag een propere buurt. Naast onze straten en voetpaden, kijken we ook naar het stukje groen aan de Gorsumweg en de Biezenstraat.
Mobiliteit
Voor ons Durvers is de toegankelijkheid van onze straten voor alle weggebruikers heel belangrijk. Voor voetgangers en fietsers vragen we veilige voet- en fietspaden. Groot Overlaar, de weg naar Hoegaarden, moet fietsveilig gemaakt worden.
Verkeersborden aan onze school zijn goed, maar niet genoeg. We willen ook handhaving van de verkeersregels. We vragen dat het sluipverkeer door de woonbuurt aangepakt wordt, bijvoorbeeld in de Getestraat en Groot Overlaar.
Aangenaam wonen
Vind jij het ook zo mooi om te wandelen in onze buurt? Met een aantal kleine aanpassingen, kan de omgeving als wandelzone nog aantrekkelijker worden. Er is immers bereidheid van grondeigenaars om te overleggen hoe wandelpaden bijvoorbeeld kunnen aansluiten op rust- of parkeergelegenheid.
De kers op de taart van onze buurt is de Sint -Lambertuskerk, sinds 1976 een beschermd monument. Het is één van de oudste (circa 1.200) kerkjes van ons land. Hier moet omzichtig mee worden omgesprongen bij een nieuwe invulling, zodat de erfgoedwaarde niet geschaad wordt.
Zie jij een jaarlijks buurtfeest in Mulk & Overlaar wel zitten? Voor het organiseren van zo’n feest mag je ook op ons tellen! Zo kan jij je buren leren kennen en hoef je niet ver te gaan voor extra beleving.
Het is ons doel om samen met jou een fijne buurt te creëren, naar je te luisteren en met jouw bezorgdheden aan de slag te gaan. Bezorg ons jouw ideeën en bekommernissen, stel ons vragen en deel ons enthousiasme!
Wat kan jij doen?
Voor ons is het echt belangrijk om de plannen samen te kunnen maken, naar je te luisteren en met jouw bezorgdheden aan de slag te gaan. Bezorg ons jouw ideeën en bekommernissen, stel ons vragen en deel ons enthousiasme!
Wil je echt een verschil maken? Steun ons en stem voor Durf