Hakendover
Beste buurtbewoners van Hakendover en Wulmersum,
Je woont in een van de mooiste deelgemeenten van Tienen. Hakendover is een dorp dat aaneenhangt, waar je nog op café kunt gaan en waar tradities gevierd worden. Dat willen we zo houden. De voorbije jaren startte dit stadsbestuur enkele belangrijke projecten, zoals de bouw van het ontmoetingscentrum en de restauratie van de kerkhofmuur.
Durf wil met de bewoners van elke deelgemeente samen een toekomstplan ontwikkelen voor investeringen, maar ook voor projecten die het dorpsleven verstevigen. Uit onze gesprekken haalden we alvast enkele grote bezorgdheden.
Netheid. Veel Hakendovenaars vinden dat sommige straten er verwaarloosd bijliggen en vrezen dat na de verkiezingen weer minder geïnvesteerd zal worden in netheid. Durf wil minstens één extra ploeg voor openbare netheid, met nadruk op Hakendover, Meer en Wulmersum.
De rotonde. Veel Hakendovenaars storen zich aan de files voor de rotonde. De Vlaamse overheid is bezig met een studie om van de rotonde een kruispunt te maken. We willen de Hakendovenaars beter bij die plannen betrekken. Verder hopen we samen met de Vlaamse overheid de strijd aan te binden met het sluipverkeer op de Sint-Truidensesteenweg.
De toegankelijkheid van het centrum. Een aantal Hakendovenaars is niet te spreken over de werken aan het Schip. Die werken kunnen we niet terugdraaien, maar we hopen de toegankelijkheid te verbeteren door een beter parkeer- en veiliger fietsbeleid, en buurtbusjes voor senioren en studenten.
Infrastructuur. Dit stadsbestuur gaf relatief weinig uit aan het verbeteren van wegen en voetpaden. Dat komt deels doordat het veel geld uitgeeft aan dure prestigeprojecten. Het ontmoetingscentrum kostte bijvoorbeeld meer dan dubbel zoveel als aanvankelijk voorzien en de stad heeft bovendien een extra schadevergoeding van 350,000 euro voor de aannemer moeten begroten. Door zuiniger met belastinggeld om te gaan, hopen we meer te kunnen investeren in wegen, pleinen, voetpaden en netheid in onze deelgemeenten.
Wateroverlast. In 2016 overstroomde de Ranshovenbeek, en in 2021 opnieuw. Pas nu zijn de stad en de Vlaamse Overheid begonnen met de voorbereiding van een beheersplan. We willen dat dit plan in 2025 wordt uitgerold. Het water van de Ranshovenbeek komt onder andere van het plateau van Goetsenhoven. Hier willen we er zeer goed over waken dat het project van de Tiense Watervelden geen negatieve gevolgen heeft op vlak van wateroverlast.
De Tiense Watervelden. Veel inwoners van Wulmersum zijn bezorgd over de Tiense Watervelden, een groot project rondom het vliegveld van Goetsenhoven. Ze vrezen voor meer lawaai, de verstoring van het platteland en verkeershinder op de Hannuitsesteenweg. Durf meent dat de watervelden belangrijk zijn voor de TIense industrie, maar dat het hele project moet uitgerold worden met respect voor de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de omliggende bewoners.
Onze dorpen moeten dorp blijven. Het kan best dat hier en daar gebouwd wordt, maar we willen de identiteit, de rust en de samenhang van de dorpen tegen elke prijs behouden.
Wat kan jij doen?
Voor ons is het echt belangrijk om de plannen samen te kunnen maken, naar je te luisteren en met jouw bezorgdheden aan de slag te gaan. Bezorg ons jouw ideeën en bekommernissen, stel ons vragen en deel ons enthousiasme!
Wil je echt een verschil maken? Steun ons en stem voor Durf